Amix isolatiechapes bvba
Krommewege 24 E
9990 Maldegem - Belgium
Tel: +32 (0)50 710.810
Fax: +32 (0)50 710.811

BTW: BE 0464.710.271
Nieuws     


BEZOEK ONS OP: 


POLYMIX BIJ VERBOUWING ALS ELKE CENTIMETER VAN JE VLOEROPBOUW TELT

Als uw vloer in het zand ligt kan u dieper gaan uitgraven.
U plaatst eerst eventueel afvoerbuizen dan een PE folie en een wapeningsnet enkele centimeters van de grond.
U kan de nutsleidingen bevestigen op de wapeningsnet of boven op de isolatiemortel.
In plaats van beton plaatst Amix een 15-tal centimeter Polymix 400 of Starbeads 250 , hierop komt dan minstens 5 cm cementchape (indien er leidingen op de isolatiemortel liggen zal men eerder 7 à 8 cm cementchape dienen te voorzien).

Premie voor vloerisolatie bij Eandis 
www.eandis.be/eandis/klant/k_premies.htm


ENERGIEPRESTATIE

VLOEREN

 

POLYMIX ISOLATIEMORTEL SNELT TER HULP

 

 

WIST U DAT

Vloerisolatie nog steeds onderschat wordt, terwijl dit juist een sterk energiebesparende maatregel is. Bovendien bevordert vloerisolatie het woonklimaat en het comfortgevoel. Met als gevolg dat er een graadje lager kan gestookt worden.

 

LAGE TEMPERATUURVERWARMING IS DE TOEKOMST

Door steeds strengere E- en K-peil eisen worden de energiebehoeften dermate verminderd dat het mogelijk is om huizen uitsluitend te verwarmen met een vloerverwarmingssysteem dat werkt op lage (LTV) of zeer lage (ZLTV) temperatuur. Een degelijke vloerisolatie is hierbij van primair belang.

 

http://www.wtcb.be/homepage/index.cfm?cat=publications&sub=bbri-contact&pag=Contact24&art=364 

http://www.stichtingltv.nl/ 


IDEALE VLOERISOLATIE OPBOUW

Een ideale vloerisolatie wordt bekomen door een isolerende uitvlaklaag in POLYMIX te combineren met isolatieplaten (XPS, PUR, …).

Vóór het plaatsen van de isolatieplaten dient de oneffen betonplaat, voorzien van alle nutsleidingen, uitgevlakt te worden en dit tot op een bepaald niveau tov het afgewerkte peil / niveau / pas.

Dit gaat als volgt: eerst brengt men een laag POLYMIX isolatiemortel aan (bij nieuwbouw op de betonplaat, bij verbouwing op het zand) waarin zich alle nutsleidingen bevinden hierop komt de isolatieplaat in 1 of 2 lagen waarop eventueel vloerverwarmingsbuizen komen.

De isolatieplaat kan ook onder de vloerplaat aangebracht worden. Voordeel hierbij is dat de vloerplaat binnen de thermische schil ligt.

Keuze en ontwerp van het (Z)LTV-systeem bepalen de vloeropbouw. De gebouwkarakteristieken (isolatie, ventilatie, zontoetreding, thermische massa,…) vormen het uitgangspunt.

 

 


ISOLEREND UITVLAKKEN – DRUKVAST / OMHULLEND / NAADLOOS

POLYMIX is een gecertificeerde  mortel op basis van cementgebonden polystyreenkorrels en hulpstoffen die zich perfect leent tot uitvlakken. De isolatiemortel wordt vloeibaar verpompt tot op het gewenste hootgepeil en daarna vlak afgestreken met een rei.

Vroeger werd het uitvlakken met traditionele zand / cementchape gedaan nu kan deze uitvlaklaag ook een deel uitmaken van het isolatiepakket!

POLYMIX  is uiterst bouwvriendelijk zowel voor de plaatser als voor de bewoner.

Tip : hou reeds rekening in het ontwerp en de uitvoering met voldoende ruimte voor het plaatsen van alle nutsleidingen.

 

VLUGGE OPLOSSING VS DUURZAAM

Overwegen om in situ gespoten PUR te kiezen als alternatief omdat het vlug aanbrengen een voordeel zou zijn dient afgeraden te worden.

PUR geeft jaren uiterst giftige gassen af.

PUR mag maximaal in een dikte van 4 cm gespoten worden en dient dan uit te harden vooraleer men de volgende laag aanbrengt, PUR geeft gassen af en krimpt gedurende jaren wat vloerverzakkingen tot gevolg heeft.

Isolatiewaarden zijn slecht gedefinieerd, ongunstige milieuprestatie, afvalproblemen, gevaarlijke gassen bij verbranding, ongezonde werkomstandigheden voor de plaatser (blauwzuurgas), uitgebreide voorzorgsmaatregelen tijdens het aanbrengen (muren en ramen afplakken), gevaar tijdens transport (de produkten zijn ongemengd uiterst giftig voor de mens), risico op hevige exotherme reactie.


http://www.grid-consult.nl/rapporten/120513-PUR-nieuwbouw.pdf
http://nos.nl/l/tcm:5-1291214/

http://www.lne.be/campagnes/bouw-gezond/bouw-gezond/meer-informatie/faq/zitten-er-gevaarlijke-isocyanaten-in-polyurethaan-isolatiemateriaalhttp://nieuwsuur.nl/onderwerp/369201-ziek-door-purisolatie-of-niet.html

http://nos.nl/artikel/393436-weer-klachten-purschuimisolatie.html
http://nos.nl/artikel/379345-nuon-wilde-purkwestie-stilhouden.html

http://www.sbvn.eu/?p=591 

 

Download onze folder